Ruim assortiment autobanden bij FirstStop Heerlen

Er zijn een hoop verschillende soorten banden, maar wanneer moeten precies winterbanden of zomerbanden onder je auto, of is het beter om voor een all season band te gaan? Wij bij FirstStop Heerlen hebben een ruim assortiment aan banden. Allemaal in andere prijsklassen en van verschillende soorten kwaliteit. Voor elk wat wils dus.


Winterbanden

Bij winterbanden is het profiel net iets anders als bij zomerbanden. Winterbanden hebben namelijk zigzag geplaatste lamellen, die een betere wegligging geven bij koud weer. Het rubber van de banden blijft bij koud weer flexibel.


Zomerbanden

Als het buiten wat warmer is dan is het beter om voor zomerbanden te kiezen. Boven de 7 graden Celsius is dit het veiligst. Doordat zomerbanden minder inkepingen hebben, heeft de band een kortere remweg. Daardoor is het meer geschrikt voor in de zomer.


Season banden

Als je niet afhankelijk bent van je auto, dan kan je ook voor een all season band kiezen. Eigenlijk zijn deze banden onder elke omstandigheid te gebruiken. Alleen is het zo dat je bij extreme weersomstandigheden beter kan kiezen voor zomerbanden of winterbanden.


Caravanbanden

Als je een caravan hebt dan zijn caravanbanden echt een uitkomst. Deze banden kunnen meer gewicht aan.


Runflat banden

Bij Runflat banden is de zijkant van de band extra sterk. Daardoor kan je zelfs wanneer je een klapband hebt gehad tot 80 kilometer per uur rijden.


Gebruikte banden

We verkopen dus een hoop nieuwe banden, maar ook voor tweedehands banden kan je bij ons terecht.

Winterbanden
Zomerbanden
All Season banden
Caravan banden
Runflat banden
Gebruikte banden